foto albums
 

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
De naam S.T.A.D. staat voor Samen Thoolse Activiteiten Doen. Onze stichting is opgericht op 12 juli 2000 en bestaat dus al 18 jaar. Het bestuur bestaat momenteel uit 6 vrijwilligers. Onze doelstelling is het organiseren, begeleiden en bevorderen van (traditionele) activiteiten in de kern Tholen stad. Waarbij wij zoveel mogelijk willen samenwerken met andere verenigingen, scholen en stichtingen binnen Tholen. Deze samenwerking is absoluut noodzakelijk.

Wat hebben wij sinds de oprichting bereikt?
Wij verzorgen de ijspret op onze hoofd ijsbaan op de “eerste Veste”, daarnaast is er een veilige “snelle” ijsbaan op de voormalige Oesterputten aangelegd. Dit jaar was het eindelijk raak, al was het kort en onofficieel, maar we hebben voor het eerst gebruik van deze baan kunnen maken. We verzorgen bijna het gehele programma rond de viering van Koningsdag, waarbij sinds een aantal jaar ook een vrijmarkt hoort. Ook werken wij mee aan de organisatie van de Koningsspelen op de basisscholen. Daarnaast organiseert onze stichting het Sint journaal  en de intocht van Sinterklaas in Tholen stad.

Koningsdag 2018
Sinds 2014 vieren we Koningsdag. In 2015 werd voor het eerst Koningsdag “nieuwe stijl” geïntroduceerd door koning Willem Alexander. Onze stichting is van mening dat er naast de gebruikelijke tradities ook ruimte moet zijn voor vernieuwingen. Tijden veranderen en vragen soms aanpassingen om tradities in stand te houden. Daarom hebben wij besloten om met ingang van 2016 gefaseerd te gaan voor Koningsdag “nieuwe stijl”. We trappen traditie getrouw af met de reveille. Tijdens de aubade gaan we voor de tweede keer het lied Energy uitvoeren. De ballonnenwedstrijd en versierde fietsen blijven ongewijzigd in ons programma. De vrijmarkt is verplaatst naar Koningsdag zelf. Aansluitend begint het Oranjefeest, een leuke middag voor jong en oud. In de pagode tenten (200m2) zijn vrijwilligers van onze stichting aanwezig. Inschrijving voor de viswedstrijd en puzzeltocht zijn ook verplaatst naar onze tent. De dag wordt afgesloten met de Viswedstrijd.


Donateurs
Momenteel hebben wij 1922 donateurs. Dit is voor ons het bewijs dat onze stichting nodig is. Gelukkig mogen wij elk jaar weer nieuwe donateurs verwelkomen. Verder hebben wij ook een groot aantal sponsors, die onze stichting een warm hart toedragen. 

Wat hebben wij te bieden?
Gratis deelname van donateurs aan:
Diverse activiteiten op o.a. Koningsdag, Koningsspelen/kinderspelen, viswedstrijd, Sinterklaas en ijspret.

Met u als donateur helpt u mee aan Samen Thoolse Activiteiten Doen!

                   

  Meulvliet
  't Wienuus                                                                  

  Holonite B.V.
  Hotel Restaurant Zeeland
  Visspecialist Kees Bazen
  Ben van der Heiden zien & horen
  Hage textiel